Porque el mundo es bonito, hasta vomitar.

08 junio 2006

SOLVAY


SOLVAY 1927

Pauli, Schrodinguer, Einstein, Dirac, Curie, Bohr, Planck, Lorentz, Heisenberg...La foto mas impresionante de la historia de la ciencia, dicen...
Yo la miro y me siento pequeñito pequeñito.

El cerebro tendria que venir con manual de instrucciones...

10 comentarios:

Anónimo dijo...

Jo com sempre... mirant cap a un altre cantó: La foto més masclista de la historia de la ciència....

08181 dijo...

Marie Curie mai ha rebut el reconeixment social que mereix (com el 99% dels cientifics), pero tenir 2 premis Nobel es un cert reconeixement, no?
Jo personalment la admiro.

aiguamarina dijo...

Bé, jo he pensat semblant donot...

Només que a ells no els hi trec cap mérit, però trobava a faltar a les dones, no crec que només hi fós ella...
Esperem que les coses vagin obrint-se i cada cop, la foto sigui més amplia :)

Folks dijo...

Hablamos de la sociedad de principios del XX (porque un científico no se hace a los 5 días de nacer), es decir, en uan sociedad donde la mayor parte de estudiantes eran hombres. Teniendo eso en cuenta, se entiende que en la fotografía fuesen casi todos hombres.
Es como decir que porque en los cuadros de la edad media que representan batallas no salen casi mujeres...
Está claro que había, pero en aquella época (que no hoy día) eran una abrumadora minoría

Laura dijo...

ACTIVA L'ATOMMMM que sino no et puc posar l'enllaç al thunderbird!

Anónimo dijo...

Un cervell amb manual d'instruccions no seria gaire útil al meu parer, donat que d'entrada ja estaria encasellat, el millor és intentar que creixi en un ambient força estimulant i esperar que això esdevingui genialitat, però tampoc cal pensar que tothom pot fer de tot.
Leonardo Da Vinci ja va dir que hi ha dues classes d'èsser humà, a saber: els que fan servir l'intelecte i els que merament són fabricants d'excrements. Ô_Ô

Anónimo dijo...

La ciència i moltes altres coses sempre han estat vetades a les dones, cosa que és una errada garrafal ja que n'hi ha hagut de molt bones en tots els camps i a pesar de tot sempre hi ha hagut algunes que han pogut sobresortir d'aquesta opressió i aportar-nos grans descobriments.
En moments com aquest sempre em ve al cap Hipatia d'Alexandria, una grandíssima matemàtica que van dilapidar i esquarterar i descarnar amb closques de petxina, només perquè sabia més que el suprem sacerdot (o era SOcerdot?)

08181 dijo...

hoy en dia ni los hombres ni las mujeres dedicados a la ciencia tienen (en general) el respeto de la sociedad. Asi que nada de sexismos, rodillo igualitario opr lo bajo. Triste pero cierto.

Hanna B dijo...

solvay! on vaig deixar les meves aportacions laborals del ram de la secretaria fa anys!! eren bona gent, però a mi tothom em deia que què fotia treballant per aquells cabrons... enfin!
és cert que en aquest país els científics treballen tots en igualtat de precarietat, homes i dones! trist...

Xurri dijo...

Sí que es impresionante, esta foto, pero salir en la foto tampoco tiene mayor importancia, ¿no?

Lo bueno de un cerebro no es que resuelva cálculos ni que infiera teoremas. Lo bueno es que en igualdad de circunstancias sepa adaptarse para asegurarse la supervivencia (y puestos a pedir también la comodidad) y además sepa reir y querer (y hacer reir y que le quieran).

Consuelo que presto a todos los demàs que también perdieron el manual de instrucciones.